head >نهالستان قلعه نوی | انجیر

نهالستان قلعه نوی







انجير ( Ficus carica   )  گياهي از خانواده Moraceae  كه گلهاي نر و ماده آن جدا از هم و بصورت فشرده در روي قسمت داخلي محور گل آذين واقع شده اند. از نظر گياهشناسي انجير ميوه مركب است يعني مجموعه اي از ميوه هاي كوچك خشك در سطح داخلي يك نهنج آبدار گوشتي قرار گرفته است ميوه انجير يكي از ميوه هاي بهشتي است كه مسلمانان براي اين گياه احترام و ارزش خاصي قائل هستند و در قرآن كريم در ابتداي سوره مباركه تين به اين گياه قسم ياد شده است .درخت انجير از گياهان خزان دار نيمه گرمسيري است كه زمستانهاي ملايم همراه با بارندگيهاي پراكنده و تابستانهاي گرم را ترجيح مي دهد ويژگيهاي خاص درخت انجير و مقاومت آن در مقابل بعضي عوامل نامساعد محيطي مخصوصا" شوري خاك باعث شده كه اين درخت با ارزش به طيف وسيعي از شرايط آب و هوائي و خاكي سازگار باشد . درخت انجير تا سيصدسال عمر نموده و تا ارتفاع 15 متر هم رشد ونمو مي كند . ميوه انجير مقوي و نيروبخش بوده و بهترين غذائي است كــه مي تواند در بهبود افرادي كه بدليل بيماري طولاني دچار ضعف بنيه شده اند موثر واقع گردد . همچنين ميوه انجير بعنوان ماده داروئي در بهبود وضع بيماراني كه داراي يبوست و بواسير و نقرس و قولنج مي باشند تجويز ميشود .در طب جديد از ميوه آن شربتي بنام فيجن تهيه شده كه براي رفع يبوست بكار مي رود . ميوه انجير بصورت خشك ، تازه ، كمپوت ، مربا ، آرد ، قهوه ، الكل و مارمالاد بمصرف مي رسد.تاريخچه واهميت اقتصادي محصول  موطن اصلي درخت انجير اروپا ، آسيا ، آفريقا ونواحي مديترانه بوده و بهمين جهت آنرا جـزء ميوه هاي مناطق نيمه گرمسيري ( Subtropical ) طبقه بندي كرده اند .درخت انجير بسيار قديمي است آثار اين درخت در آخر دوره دوم ( كرتاسه ) ديده شده است. در مصر باستان از 2800  سال قبل از ميلاد مسيح كاشت درخت انجير مرسوم بوده است و در دوره سلسله پنجم از فراعنه مصر از ميوه و چوب آن استفاده ميكردند. يونانيان قديم نوع اصلاح شده اين درخت را تحت نام انجير ( آتيك ) ميشناخته اند. بطوريكه يكي از پادشاهان ايراني هر روز ميوه انجيراتيك كه در منطقه آتيكا در يونان توليد مي شده  مصرف ميگردد تا  فتح مكانهايي كه داراي چنين ميوه مرغوبي هستند از ياد نبرد و روميها اين درخت را با معتقدات مذهبي خود در آميخته آنرا نشانه سعادت و پيشرفت و ترقي روز افزون مي دانسته اند . ميوه انجير يكــــي از مدعي ترين ميوه ها در اسپانيا است . اعراب پس از حمله و فتح كشور پرتقال درخت انجير را به آنجا بوده اند . در سه كشور آمريكا ، ژاپن و شوروي سابق در زمينه اصلاح نباتات بر روي انجير مطالعات زياي صورت گرفته است . در آمريكا درسال 1956  بعد از 34 سال كار مستمر و مداوم در زمينه تلاقي ( Hybrid  ) از ميان 300000 نهال تدوين يك واريته جديد به نام كندريا Condria   گرئيس و معرفي گرديد . تاكنون نرديك به 1000 واريته انجير در جهان شناخته شده و در سيزده كشور جهان بيش از 15 كلكسيون انجير وجود دارد . پراكندگي انجير در جهان بيانگر اين موضوع است كه اين گياه با شرايط مختلف آب وهوايي سازگاري خوبي نشان مي دهد.انجير در مناطق گرمسيري ونيمه گرمسيري و معتدله كشت مي شود و يكي از مهمترين ميوه ها در پاره اي از كشورهاي جهان بويژه كشورهاي درياي مديترانه و درياي سرخ و خليج فارس بوده و در رديف انگور، خرما ، زيتون قرار دارد.1 - درجه حرارت  انجیر در درجه حرارت 35 - 25  درجه سانتیگراد به خوبی رشد می کند ولی درجه حرارت بالای 42 درجه سانتیگراد کیفیت میوه را کاهش می دهد. انجیر در مقابل سرما در دوره جوانی حساس است. درختان جوان در سرمای 3- درجه سانتیگراد در ماههای آذر و دی آسیب می بینند ودر درجه حرارت 9 - درجه سانتیگراد از بین می روند. تنه درخت حرارت 10 - درجه سانتیگراد را تحمل می کند و قدرت رویش دوباره پس از آسیب دارد.ارتفاع از سطح دریا    انجیر در نقاط پست از حاشیه دریا تا ارتفاع 1800 متر محصول با کیفیت و کمیت مطلوب تولید می کند.طول و عرض جغرافیائی    مناطقی که در طول جغرافیائی 62 - 48 درجه شرقی و عرض جغرافیائی 35- 25 درجه شمالی قرار دارند.  انجیر جزء گیاهان با مقاومت متوسط نسبت به شوری خاک می‌باشد به طوریکه تا EC 6-4 میلی موس بر سانتیمتر را تحمل می کند.   از لحاظ شرایط خاک، درختان انجیر به روی دامنه وسیع از خاکهای شنی تا رسی با PH 8/7 -6 رشد می کند. بهترین خاک برای کشت انجیر لیمونی است.ب -  مراحل احداث باغ انجیرمطالعات مقدماتی شامل بررسی آب و هوای منطقه، خاک، آب و سرمایه مورد نیاز :- انتخاب رقم : سازگاری با شرایط آب و هوای منطقه با عملکرد بالا، مقاومت یا تحمل در برابر شرایط نامساعد خاک، آب، تعیین نوع مصرف (خشکباری یا تازه خوری)، زمان رسیدن محصول و عرضه به بازار مصرف و اقتصادی بودن قیمت محصول از نکات بسیار مهم در انتخاب رقم برای کاشت است.1 - تهیه بستر کاشتآماده سازی زمین شامل: تسطیح، تراس‌بندی در اراضی شیب دار، حفر گودال، ایجاد تشتک ابعاد گودالها    طول و عرض حدود 80 -70 سانتیمتر ابعاد گودالهای کاشت بستگی به بافت خاک و اندازه نهال دارد و به طور کلی ابعاد گودالها 5/1 × 1 می باشد.فاصله کاشت فاصله کاشت در انجیر آبی با احتساب 500 اصله نهال 4 × 5نحوه کاشت گودالهایی را به عمق 2 متر حفر نموده و 5/1 متر آن را با خاک پر کرده آنگاه گودال را آب می دهند. سپس نهال ها را در داخل گودال قرار می دهند و روی آن خاک می ریزند. جهت آبیاری در اطراف آن باید تشتکی ایجاد نمود.آبیاری عملیات آبیاری در انجیر آبی بلافاصله بعد از کاشت نهال صورت می گیرد.  زمان کاشت انجیر از اوایل اسفند تا نیمه اول فروردین ماه میباشد.

در تماس باشید

نهالستان قلعه نوی
مشکین دشت.ابتدای جاده خوشنام.جنب اهن فروشی بیاتلو
استان البرز
شماره تلفن: 09363073124________09151739203

نام و نام خانوادگی
قاسم قلعه نوی